Your web browser is out of date. Update your browser for more security, speed and the best experience on this site.

Update your browser
DPR Construction Logo
Lab interior

Confidential Biotech Customer | Multi-Lab Expansion Project

Confidential Biotech Customer | Multi-Lab Expansion Project | Norwood, MA

The DPR team completed their second project with this Confidential Biotech Customer. This latest renovation project for their new Technology Center building included renovating existing warehouse space to new labs directly adjacent to the Phase 1 project DPR completed the previous year.

Project Details

This project completed on a fast-track construction schedule, began with selective demolition followed by the build-out of a new biophysical, LNPPD, and CBP labs. The project also consisted of installing a new rooftop unit serving the lab space, as well as several dedicated exhaust fans for various lab equipment.

Utilizing VDC

Laser scanning and 3D modeling was used for the MEP coordination efforts. The team worked with the architect, engineer, and trade partners to mitigate upfront issues in the duct work above the ceiling. During construction, additional scope was wrapped into the project including adding a new RODI skid, rough-in-piping, moving the electrical closet from the second to the first floor, and building-out a new IDF IT closet.

Project Success

With excellent communication and working around the clock, the team delivered the project on schedule.

We think you’ll like this, too.
Related Content