Your web browser is out of date. Update your browser for more security, speed and the best experience on this site.

Update your browser
DPR Logo
common area with stair sitting area

Optimist Hall Adaptive Reuse Office Space

Optimist Hall Adaptive Reuse Office Space | Charlotte, NC

DPR Construction built out 83,000-sq.-ft. of office space in Optimist Hall, an adaptive-reuse development underway in Charlotte, NC. The renovation of Optimist Hall, a turn-of-the-century textile mill dating back to 1891, includes a restaurant, retail, and office space. The exterior of the space was concurrently renovated and the project is seeking historic landmark status. DPR worked collaboratively with the general contractor for the exterior renovation as well as the National Parks Service, who reviewed the design to ensure it is compatible with the building’s historic significance.

Project Scope

The agile workspace is a first for the client, and the design deviates from their traditional office standards. The space primarily includes open workstations with collaboration areas to promote enhanced problem solving and foster creativity for the development of new customer programs and solutions. The project team implemented a number of schedule savings techniques in order to meet the project’s aggressive timeline as well as reviewing individual construction activities and re-sequencing work in alignment with DPR’s safety values and our client’s “safety first” culture.