Your web browser is out of date. Update your browser for more security, speed and the best experience on this site.

Update your browser
DPR Construction Logo
Rendering of building exterior by EOA Architects.

SRM Concrete Corporate Headquarters

SRM Concrete Corporate Headquarters | Smyrna, TN

The SRM Concrete Corporate Headquarters Project is located just outside of Smyrna, TN and consists of an 84,000-sq.-ft., five-story concrete structure. The building will include office space for the operational home base of SRM Concrete and will also include a full-service cafeteria, workout facility, and daycare for the employee’s children.

Project Scope

Also included, is a second-story outdoor amenity deck with green space, roof planters, and a connected conference room. This amenity deck will be constructed of a three-part concrete system that will include the concrete deck, a hot-applied waterproofing barrier, and a sloped lightweight topping slab for drainage. The green area will be constructed of artificial turf and will be accessible through the conference room on floor 2.

The building will include seven different concrete finishes. Many of these finishes will be shown off in the main lobby along with a monolithic grand staircase that accesses the second floor through an open atrium. One of the most distinguishing features of this building is that there are no 90-degree angles at any concrete location. All concrete structures are radiused at the corners which marry up nicely with the cylindrical columns located throughout the building.

Additional interior features include polished aggregate concrete floors, demountable partitions at office locations, and decorative millwork to accent the concrete features throughout the building. Luxury vinyl flooring and carpet are also included in offices and work areas. Two elevators will be located central to the building and will access all 5 floors. Two stair towers constructed of concrete shaft walls will give access to every floor as well, with the east stairwell giving access to the roof.

The building’s mechanical system will be supported by a geothermal system that includes a mechanical vault connected to one hundred and eighty-seven, 500-ft. wells that route water to eliminate the need for electric re-heat and will help the building be more sustainable and economically efficient.

The building will be enclosed completely by a window wall system that will go floor to the deck to allow for the maximum gain of natural light. This system will be supported by embedded steel in the concrete along with exterior framing. A mockup of this system will be built to review constructability, waterproofing details, and water infiltration.

The building will also be supported by a 60 Hz generator that will be located West of the building. The generator has a 24 hour run with a 774-gallon belly tank. The main transformer will also be located at this location.

The site, which includes almost 40 acres, will be paved for parking and includes a pond to the North of the building which will be made larger as part of the landscape package. All paving, exterior flatwork, and landscaping will be performed by the owner. The site also includes an active cemetery where a new entrance and parking will be included for this area.

Jefferson Pike will be widened at the main entrance of the site and will include a new water main and main power pole. This work will be performed by Duggin Construction under the owner.