Aspect Communications Corporate Headquarters

Green Project

This three-story, 110,000-sq.-ft. two-building facility includes a fitness center, high-end "Briefing Center" with state-of-the-art audio/visual components, full-service cafeteria and a travel agency. The clear glass lobby offers views of the trellis structure, open-air bridge and water pond while accessible windows and balconies connect people to a well-lit courtyard with outdoor dining and work areas. Vaulted clerestories ceilings enhance natural light and highlight exposed finishes, by letting light in through the side windows.

The building incorporates numerous earth friendly materials, selected for their durability, low maintenance and non-toxicity. DPR even had the local building department change the code to allow Aspect to use raised flooring throughout the building. Typically raised flooring is only for data centers. Aspect's utilization of recyclable materials and energy efficient practices, along with a building design allowing ample access to fresh air and natural light, and raised flooring puts this building at the top of the list for "green" buildings in San Jose.

Green Features

  • Natural daylighting
  • Raised access flooring
  • FSC-certified wood
  • Low VOC paints and sealants
  • Operable windows

Related Projects