VMWare Corporate Campus

Green Project

The VMware campus is a 460,000-sq.-ft. office complex consisting of five, two-story buildings to house an executive area, data center, cafeteria, fitness center and complex landscaping. The shell is steel and concrete with a plaster, metal panel, and storefront skin system.

Situated on a 37-acre site in Palo Alto's prestigious Stanford Research Park, the property features vistas, dozens of mature trees, generous landscape setbacks, and mature landscape areas. The buildings circle a large central courtyard that will serve as the heart of the VMware community.

Green Features

This project is implementing a number of sustainable and community-minded decisions:

  • operable windows
  • natural day-lighting
  • environmentally friendly material selection
  • bio-swales
  • recycled material from demolition

Related

Related Projects