DPR renovated a 90,000-sq.-ft. 20-year-old building on The Scripps Research Institute campus to make it suitable for laboratory applications central to the Institute’s research. The interior demolition and reconstruction scope included upgrading and replacing all central plant equipment, major structural upgrades, and a complete tenant improvement. The tenant improvement was comprised of office space, lab support areas, biology labs, chemistry labs, a bio-safety level 3 lab and 17,000-sq.-ft. of testing space. Self-performed drywall work was sequenced around the structural upgrades so that productivity and the schedule were uncompromised. 

DPR completed the project with Zero Defects.

BIM Features

A high volume of MEP work and low deck-to-deck clearance (as little as 9-feet 6-inches in some places) prompted DPR and its subcontractors to build every component of the job virtually before the team ever started onsite. After the actual field conditions and two-dimensional design were transferred to a 3D model, the team planned the reframing of 30 percent of the total floor area, necessitated by equipment loads and the creation of raceways for ductwork and piping. Using the model helped with efficiency and precision.

Related

Related Projects