Clif Bar expanded their existing space in Emeryville to incorporate an additional 31,000 sq. ft. of an adjacent attached building.

This tenant improvement construction project includes a ‘bridge’ connection at the second floor/mezzanine level, which the team installed over the café and through an existing kitchen.

The team added a new dumbwaiter in the kitchen areas so the staff could easily access conference rooms in the new space. All existing interiors, except the four staircases, were demolished revising the layout and zoning of the mechanical, electrical, plumbing and fire (MEPF) systems.

The team took a lot of care during the design and construction to make sure that the spaces were contiguous.

Green Features

Some interesting green architectural features include recycled barn wood cladding, wood bleachers reused as stair treads, and artwork made out of recycled climbing rope.

DPR Construction built the original LEED Platinum-certified Clif Bar Headquarters in 2010.

Related Projects