A longstanding, repeat client looked to DPR when their 430,000-sq.-ft., two-story office and R&D building needed tenants and a makeover. The vast building, situated on a canyon edge was due for a core and shell overhaul. DPR morphed the building outline from what would be described as a massive ship to a structure with dimension and architectural design. Pop-outs and exterior canopies replaced once flat nondescript surfaces. A fully glazed translucent green glass curtainwall system replaced the exterior skin, which consisted of metal panels with windows. Keeping current also involved interior enhancements. An existing loading dock and warehouse area transformed into a two-story high-end lobby with glass storefronts, wood paneling and a stone floor leading to a spiral staircase. A new cafeteria, fitness center, multifunctional training rooms with the latest audio-visual equipment, and a conference center for shared use by current and future building occupants filled vacant office space.

The team worked around an existing tenant, Kyocera, which required scheduling work-arounds and power and HVAC shutdowns to avoid disruption to their business activities. Subcontractors and DPR’s self-perform concrete and drywall crews worked diligently to turn over the building one month ahead of schedule.

Green Features

This was one of the first projects in California to achieve LEED-CS Platinum certification. DPR provided MEP upgrades including utility measurement verification to analyze systems separately and track energy efficiency, and retrofitting central plant controls.

Related Projects